Een huis waar Weij onszelf kunnen zijn.

Ieder heeft zo zijn eigen idealisme, zo ook wij samen. Enkele jaren geleden werden we geboeid door één en dezelfde doelgroep: kinderen/jongeren met een normale intelligentie en een stoornis in het autistisch spectrum.

Weij kinderopvang

Na meerdere malen te hebben gefilosofeerd over wat wij konden betekenen voor deze doelgroep, vonden we een oud huis waarvan een deel gebruikt werd als voormalig winkelpand. We zijn hier gaan kijken en ons plan werd geboren!

De indeling van het huis

Ideaal als het was konden we het huis opsplitsen tot twee aparte woongedeeltes waardoor we na een grote verbouwing privé en werk gescheiden konden houden. Na ruim een jaar was de bovenverdieping klaar. De oude kamertjes maakten plaats voor 4 nieuwe ingerichte slaapkamers voor de kinderen/jongeren. Ook kregen ze een eigen douche en wc. Nadat de bovenverdieping klaar was zijn we aan het gedeelte begonnen wat voorheen door de vorige bewoners gebruikt werd als schilderswinkel. Hier hebben we na een flinke verbouwing een passende ruimte voor de weekendopvang gecreëerd.

In het najaar van 2006 zijn we hier verder gegaan met de weekendopvang. Door de extra ruimte ,die we voorheen in ons woongedeelte niet hadden, was er ook plaats voor een zesde kind. Zes jaar verder kunnen we terug kijken op een mooie periode waarin onze plannen beetje bij beetje werkelijkheid zijn geworden